Tuesday, December 5, 2017

I'm sorry Aurora..

For the first time in my life, I feel so dissappointed with Aurora. Rasa kecewa sangat sampai membebel marah Aurora panjang berjela macam dia faham jer ( I hope so).
I'm a very busy woman. I kena arrange time betul-betul untuk spending time with Aurora. So bila ada class colouring for Aurora, I kena kosongkan jadual on that night, just to accompany her. Mengada much, pergi class pun nak kena teman for 2 hours. Okay maybe for my one and only little princess, I sacrifice lah sikit. But theeeennnn..

That day, she was so cranky, baru colour sket (class just started for about 30mins) dia cakap penat. She don't want to continue her colouring task. Merengek and whatsoever. I'm so pissed off. Dekat class tu still sabar lagi. Sudahnya memang dia tak mewarna pun that day. Wasting my money and definitely my time! I membebel dengan dia macam berjam lamanya. I explained to her yang cari duit bukan senang and whatsoever. Haih maybe dah penat sangat kerja sampai dengan Aurora pun I bole sentap.

So I merajuk dengan dia for 2 days. I tak bercakap dengan dia. I sorokkan her ipad. I don't care about her. I tak buatkan susu dia, i didn't did my routine. I ignored her.  I know im not supposedly did that to her, tapi I kalau dah merajuk dan simpan lama lama lalu meletop memang macam ni lah.
So today.. lepas balik kerja. I laid down on bed. Aurora buka pintu bilik pelan-pelan... She came running to me and hug...
"Mommy rora minta maaf, rora janji lepasni rora dengar cakap mommy. Rora tak buat macam tu lagi. Mommy jangan la merajuk lama sangat, kenapa mommy tanak cakap dengan rora lagii"
It was so heartbreaking.. I cried even more than her.  Sorry Aurora....  

Say hello!

Surprise tak bila buka blog Totin kali ni? berapa orang yang surprise, angkat tangan! (Sebenarnya tak ada orang yang baca pun kah kah kah pity me) Well, tahun baru berwajah baru. Azam baru. Kehidupan baru. Suami baru eh eh itu belum lagi eh.



Sebenarnya tak ada niat langsung pun nak tukar blog from 'wordpress with my own hosting' to blogspot ni. Tak adalah nak buka buku baru bagai sebenarnya tak ada lah niat sebegitu. I kalau jenis nak move on, I can move on with my own. Tak payah susah-susah delete semua. Nak delete apa je semua kenangan tetap ada dalam ingatan, unless memang dah hilang ingatan betul tak? Sebenarnya buat blog baru sebab....

sebab...

langkah penjimatan (cakap jekla dah pokai tak ada duit nak renew hosting bhuhaha) Kalau jenis blogger tegar yang update blog seminggu 3 kali tu tak apalah ni update blog pon 3 bulan sekali ada hati nak bayar hosting mahal-mahal setiap tahun. Orang jawa cakap MEMBAJIR!

Oleh itu, dengan langkah penjimatan ini, I akan teruskan berblogging di sini. Kalau hosting berbayar pun malas update blog, inikan pula hosting percuma tak tahu lah tahap kemalasan 2018 bagaimana pula. Anyway entry blog lama lama (yes I'm blogging since 2007) tak hilang pon. Ada I sorokkan. Padan muka korang tak boleh nak stalk I lagi.

Okay guys, sampai ketemu lagi.

p/s; Entry ni sebenarnya baru nak testing new post jer. Macam mana nak cantikkan blog ni wei apasal dah lupa semua ni wei. 


I'm sorry Aurora..

For the first time in my life, I feel so dissappointed with Aurora. Rasa kecewa sangat sampai membebel marah Aurora panjang berjela macam ...