Tuesday, December 5, 2017

I'm sorry Aurora..

For the first time in my life, I feel so dissappointed with Aurora. Rasa kecewa sangat sampai membebel marah Aurora panjang berjela macam dia faham jer ( I hope so).
I'm a very busy woman. I kena arrange time betul-betul untuk spending time with Aurora. So bila ada class colouring for Aurora, I kena kosongkan jadual on that night, just to accompany her. Mengada much, pergi class pun nak kena teman for 2 hours. Okay maybe for my one and only little princess, I sacrifice lah sikit. But theeeennnn..

That day, she was so cranky, baru colour sket (class just started for about 30mins) dia cakap penat. She don't want to continue her colouring task. Merengek and whatsoever. I'm so pissed off. Dekat class tu still sabar lagi. Sudahnya memang dia tak mewarna pun that day. Wasting my money and definitely my time! I membebel dengan dia macam berjam lamanya. I explained to her yang cari duit bukan senang and whatsoever. Haih maybe dah penat sangat kerja sampai dengan Aurora pun I bole sentap.

So I merajuk dengan dia for 2 days. I tak bercakap dengan dia. I sorokkan her ipad. I don't care about her. I tak buatkan susu dia, i didn't did my routine. I ignored her.  I know im not supposedly did that to her, tapi I kalau dah merajuk dan simpan lama lama lalu meletop memang macam ni lah.
So today.. lepas balik kerja. I laid down on bed. Aurora buka pintu bilik pelan-pelan... She came running to me and hug...
"Mommy rora minta maaf, rora janji lepasni rora dengar cakap mommy. Rora tak buat macam tu lagi. Mommy jangan la merajuk lama sangat, kenapa mommy tanak cakap dengan rora lagii"
It was so heartbreaking.. I cried even more than her.  Sorry Aurora....  

2 comments:

  1. Alaaa sedih plak..
    Baru rora tau mommy dia pon pndai merajuk asyik dia je merajuk hahahah..

    ReplyDelete

I'm sorry Aurora..

For the first time in my life, I feel so dissappointed with Aurora. Rasa kecewa sangat sampai membebel marah Aurora panjang berjela macam ...